2018-02-16
GMK blir MITTA

Mitta expanderar till Gävle

 

Mitta AB, som ägs av Finlands ledande konsultbolag inom mätningsbranschen, Mitta Oy, har tecknat avtal om att förvärva 100% av aktierna Gävle Mätkonsult AB. Den förvärvade verksamhetens omsättning uppgick räkenskapsåret 2017 till 10 miljoner kronor och sysselsatte 10 personer. Som en del av arrangemanget kommer GMKs ägare Joakim Berg och Christer Modée att ansvara för Mittas verksamhet i Gävle och blir också delägare i Mitta, som ägs av personalen i Mitta-koncernen och det finska kapitalinvesteringsbolaget Helmet Capital.

 

Mitta har expanderat starkt under år 2017 och omsättningen uppgick till ca 28 miljoner euro, en ökning om 30% från föregående år. Mitta har en ledande marknadsposition i Finland och bolagets affärsområden är mätning, geolaboratorium, geotekniska undersökningar samt miljö- och energitjänster.

 

Förvärvet av GMK är ett viktigt strategiskt steg i ledet att erbjuda Mittas hela servicesortiment runtom i Sverige. Mitta har nu gjort sju förvärv i Sverige under det första verksamhetsåret och sysselsätter ca 80 personer.

 

”Fint att kunna expandera vårt marknadsområde till Gävle, vilket också förbättrar vår tillgång till välutbildad personal från högskolan”; säger Tomas Knutsson, vd, Mitta AB.

 

”Mitta som ägare ger oss trygghet att öka vår personal för att bättre kunna svara på en växande efterfrågan från kunder”; säger Christer Modée, Gävle Mätkonsult GMK AB.

 

Ytterligare information

 

Mitta AB, vd, Tomas Knutsson, tel. +46 70 623 70 79

 

Gävle Mätkonsult GMK AB, Christer Modée, tel. +46 70 516 97 79

 

Mitta är grundat år 1989 och är ett finskt internationellt konsultbolag inom mätningsbranschen som verkar i byggandets värdekedja. Mitta är marknadsledare i Finland. Bolagets affärsområden är mätning, geolaboratorium, geotekniska undersökningar samt miljö- och energitjänster. Mitta sysselsätter 350 specialister på över 30 orter runtom i Finland och Sverige. www.mitta.fi

 

Hemsida utvecklad av
Webbentus webbyrå i Uppsala, Stockholm, Gävle, Västerås och Sundsvall